Belangrijk nieuws! WOZ- waarde zeer belangrijk voor beleggers

Dat de WOZ- waarde van invloed is op diverse belastingen zal u bekend zijn. Maar veel beleggers zijn niet op de hoogte van het feit dat de WOZ- waarde ook invloed heeft op de maximale huur die u mag vragen. De partner van Beleggingspanden.nl zet voor u de feiten op een rijtje.

WOZ- waarde verhogen

Sinds dit jaar is het ook mogelijk om de WOZ- waarde via een bezwaarschrift te laten verhogen. Dit is gelegen in het feit dat er sinds eind 2015 ook een belang bestaat bij een hogere WOZ- waarde.

De hoogte van de maximale huur bij woningen met een huur tot € 710,68 is voor 25 % afhankelijk van de WOZ- waarde. Een hogere WOZ- waarde leidt daarmee tot een hogere maximale huur. 

Verhuurderheffing

Is het daarom nu altijd voordeliger om een zo hoog mogelijke WOZ- waarde te hebben. Nee, dat kan zeker niet zo gesteld worden. Heeft u meer dan 10 woningen in de verhuur betaalt u verhuurderheffing. Door het verhogen van de WOZ- waarde gaat de verhuurdersheffing ook omhoog. In het algemeen kan gesteld worden dat als u verhuurdersheffing betaalt u voordeliger uit bent om de WOZ waarde te verlagen. Bij beleggers die geen verhuurdersheffing hoeven te betalen, maar wel woningen verhuren waarbij de huur onder de liberalisatiegrens valt, kan het interessant zijn om de WOZ- waarde te laten verhogen. 

Voor beleggers met woningen met een huur van boven de € 710,68 is een lagere WOZ waarde altijd interessant. Dit geldt ook voor beleggers van bedrijfsonroerend goed.

Boven de liberalisatiegrens uitkomen met een hogere WOZ- waarde

Ligt een woning op de grens van de huurprijsliberalisatie, kan een hoger WOZ waarde er voor zorgen dat het nieuwe contract van de woning geliberaliseerd kan gaan worden.

Aanbieding

Beleggingspanden.nl is een samenwerking aangegaan met een hierin gespecialiseerd bedrijf.

De partner is de specialist op het gebied van het controleren van WOZ- waarde en het maken van bezwaar. In de samenwerking is vastgelegd dat alle beleggers van Beleggingspanden.nl geheel kosteloos de portefeuille van hun onroerend goed kunnen laten controleren.

Een uitzondering op deze kosteloze services geldt voor woningbouwcoöperaties en beleggers die een vergelijkbare portefeuille hebben. Voor deze groep van beleggers hebben wij met onze partner een zeer interessant afspraak gemaakt op basis van het no cure no pay principe. Voor meer informatie kunt u hieronder uw gegevens achter laten waarna onze partner vrijblijvend contact met u zal opnemen.

De aanvraag

Hieronder treft u een contactformulier aan. Via dit formulier kan u zich rechtstreeks aanmelden om de WOZ - waarden van uw panden gratis aan te melden voor de controle en het aantekenen van bezwaar.

De partner gaat er in beginsel altijd van uit dat de WOZ-waarde moet worden verlaagd. Wilt u graag een hogere WOZ- waarde ontvangen vermeld dit dan duidelijk bij uw aanvraag.

U ontvangt van onze partner inlog gegevens waardoor u op elk moment uw dossiers kan inzien.

Uw naam: *
Uw adres:
Postcode:
Woonplaats:
Uw telefoonnummer:
Uw mobiele telefoonnummer:
Uw e-mailadres: *
Abonnement mailinglist: Ja, ik wil graag vrijblijvend en gratis op de
hoogte gehouden worden van nieuw aanbod
Kopie toezenden: Ja, ik ontvang graag een kopie van dit bericht
op bovenstaand mailadres
Uw reactie:
Neem deze anti-spam pincode over: *   
 

* verplicht veld.