HouseHunting: 'Verhuren is een vak apart'

 

Franchiseformule HouseHunting viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. De verhuurmakelaar ziet de markt weer  aantrekken. Frank Reede, oprichter van HouseHunting, vertelt dat mede dankzij de aantrekkende verhuurmarkt de formule een aantal grote veranderingen gaat doormaken.

 

‘’De regels worden aangescherpt en de prijs gaat omhoog. Wat je nu ziet gebeuren op de verhuurmarkt is dat beleggers erop inspelen. Zij kopen kantoorpanden op en transformeren die tot appartementen. Deze transformaties zijn voor ons een kans’’, aldus Reede. HouseHunting heeft momenteel al 4 kantoorpanden voor de oplevering verhuurd.

 

Naast het inspelen op deze kantoortransformaties ziet Reede nog meer trends en ontwikkelingen binnen de verhuurmarkt. Vaak kan door ons netwerk al snel een huurder binnen 14 dagen worden gevonden.  Voor eigenaren van  beleggingspanden kunnen wij als verhuur- en beheermakelaar soms een verhuur garantie afgeven, dit is uniek in de verhuurmarkt.

 

Ook op het gebied van innovativiteit kan HouseHunting niet achterblijven. De verhuurmakelaar beschikt over een CMS systeem met een “match module” en een uniek beheer systeem waarmee huiseigenaren altijd hun dossiers in kunnen zien.

Reede heeft duidelijke toekomstplannen met de formule. Momenteel zijn er 16 vestigingen en we willen de komende drie jaar met tenminste 16 vestigingen laten groeien. Daarvoor zoeken we actieve ondernemers die van aanpakken weten. Begin volgend jaar komen er  twee nieuwe vestigingen te weten in Apeldoorn en Leiden bij’’

 

 

HouseHunting

freede@househunting.nl

073-6131322