Rotterdam denkt woningrecord weer te kunnen verbreken!

Nieuwsbericht geplaatst op woensdag 28 februari 2018.


Rotterdam bouwt in een hoogte tempo nieuwe woningen erbij. Zo staan er al dit jaar meer dan 1.900 nieuwe woningen op stapel. De gemeente denkt zelfs het bouwrecord van 2017, toen er 3.700 nieuwe woningen werden gerealiseerd, te kunnen verbreken. Waar komen al deze nieuwe woningen?

Volgens de gemeente zijn onlangs de omgevingsvergunningen voor zo'n 1.300 nieuwe woningen onherroepelijk geworden. Ook de bouw van de Zalmhaventoren en de transformatie van de Europoint torens kunnen doorgaan. Beide projecten leveren veel nieuwe woningen op.

Balans in het woningaanbod
"In 2017 haalden we een bouwrecord en startte de bouw van 3.764 nieuwe huizen. Het is mooi dat de vergunningen voor de torens rond zijn, nu kunnen we snel beginnen. Ik denk dat we het bouwrecord dit jaar weer kunnen breken. Naast de grote torens bouwen we ook nog op andere plekken, zoals de wijk Little C. We voegen verschillende typen huizen toe, ook middeldure waar veel vraag naar is. We brengen balans in het woningaanbod in de stad", zegt wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling.

Projecten al gestart in 2018:

  • Hof van Heij (48 woningen in Heijplaat)
  • Zuiderhof (73 woningen bij het voormalige Zuiderziekenhuis)
  • Transformatie watertorenweg (47 woningen in De Esch)

Start bouw later dit jaar

  • De Cooltower (267 woningen in het Baankwartier)
  • Little-C (320 woningen naast de Coolhaven)
  • Transformatie Europoint Torens (840 woningen bij het Marconiplein)
  • Zalmhaventoren (482 woningen in het Scheepvaartkwartier)

De bouw van nieuwe woningen is één van de afspraken in de Woonvisie 2030. Waar het kan worden leegstaande kantoren en winkels omgebouwd tot woningen. Het doel is om in 2030 50.000 nieuwe huizen te hebben in Rotterdam.